VOOR DE DEALER, MET DE DEALER EN BIJ DE DEALER

Dat is de samenvatting van onze strategie. 
Wij willen als ambitieuze distributeur meedenken met onze dealers en streven naar een hecht en oprecht partnership om samen de wielergekte in onze regio nog verder aan te zwengelen. Ketting naar rechts en Full Gas!


1927
De start

In 1927, werd de eerste steen gelegd voor het CODAGEX van nu. Wat ooit begon als een kleine zaak in ijzerwaren en fietsonderdelen, genaamd COmptoir DAGence EXclusive, is vandaag uitgegroeid tot een ambitieuze specialist in Race, Mountain Bike en Gravel.

1950+
De passie

De passie voor ijzerwaren was toch beduidend kleiner dan voor de fiets ... en meer en meer ging de aandacht en focus naar dit gedeelte van het bedrijf. Codagex was geen ijzerwarenwinkel meer, maar een leidende naam in de distributie van fietsen en fietsonderdelen.

1970+
De groei

Gestaag groeide de interesse van het grote publiek in de wielersport. Niet alleen om er passief van te genieten maar ook om zelf actief de fiets op te kruipen. Codagex stond als vooraan in de rij om exclusieve en premium fietsen en fietsonderdelen naar  de BeNeLux te brengen.

2022
De overname

In 2022, werd Codagex overgenomen en waait een nieuwe wind door het bedrijf en het team. Met versterkte dynamiek heeft het team een strategie bepaald om meer voor de dealer, met de dealer en bij de dealer te bouwen aan een hecht en oprecht partnership. #resetandgo

2023
De industrie

De wielerindustrie kwam tot een abrupte pauze na de do-dwaze groeijaren tijdens Covid. 2023 bleek een uitdagend jaar te zijn ... maar aan het eind van de rit kon het Codagex team toch een lichte groei realiseren. #trots

2024
De doorgroei

Vol enthousiasme en met onze sterke ploeg vatten wij 2024 aan. Als het enthousiasme dat we gevoeld hebben op Velofollies oprecht was, dan zou 2024 terug een normaler jaar in de industrie te worden met een beetje groei (?) wegens de 'boom' van de koers.. #ready #dekoersisvanons

?
De toekomst

De finishvlag is zeker nog niet in zicht. Wij blijven op scherp staan om steeds de beste producten en service aan onze klanten aan te bieden. #focus #neverfinished

Angelo, dealer development

 Marktkennis, drive, humor, een eeuwige glimlach en sterke benen. Meer heeft Angelo niet in de weegschaal te gooien om de fietsspeciaalzaken in Zuid-Nederland te adviseren en ondersteunen.

Bob, logistics

Voor deze kilometervreter is geen uitdaging te veel. Bob zorgt samen met zijn logistieke team dat er dagelijks bergen beklommen en verzet worden.

Bram, dealer development

Deze beruchte BMX-kid heeft het. Bram beschikt over een grote gunfactor om onze dealers in de regio Antwerpen-Limburg-Vlaams Brabant te bedienen en ondersteunen in hun groei.

Christof, logistics

Koers- en wielerfanaat eerste klas die dagelijks het ritme in ons logistiek peloton aangeeft en hoog houdt. Als perfecte lead-out trekt hij onze logistieke sprinttrein dagelijks naar een gefinaliseerde orderverwerking.

Dimitri, lead-out & ceo

Gepassioneerde lead out van het Codagex Peloton sinds 2022. Met een nieuwe wind en veel dynamiek trekt hij vol enthousiasme de sprint aan voor het Codagex team. Naast ondernemen en een rijk gezinsleven, wil hij zich in 2024 niet belachelijk maken in het gravel circuit! Dat wordt lachen! #fullgas

Edward, business development

Achter elke goede dealer developer, staat een sterke steunpilaar. Edward is de man die de sales aanstuurt en voedt met kennis, adviezen en inzichten vanuit de markt. Daarnaast is hij ook dagelijks beschikbaar als contactpunt voor onze dealers.

Harm, dealer development

Hardwerkende en meedenkende partner voor de fietsspeciaalzaak in Noord-Nederland. Harm is onze man in het veld om de gezamenlijk groeiambities van Codagex en onze dealers met elkaar te verbinden en te versterken.

Jonas, dealer development

Energetisch commercieel talent dat van dealer development en dealer groei in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen een echte metier heeft gemaakt. 

Ludo, service management 

Zowel op de fiets als naast de fiets, helpt Ludo klanten, vrienden, kennissen en fans graag verder. Hij staat steeds voor u klaar met zijn alom gekende glimlach; voor service en voor wielerverhalen.

Ludwig, dealer development

Om onze ambities in Wallonië en Luxemburg waar te maken, hebben we het potentieel van deze krachtpatser ingezet. Ludwig heeft als missie om Codagex terug op de kaart te zetten in deze regio door sterke en hechte partnerships op te zetten met dealers in de regio. Deze trotse familie-man is een begrip in Binche!

Rens, service management

Voor Rens heeft een fiets geen geheimen meer ... en we zijn allemaal de tel verloren hoeveel fietsen Rens reeds from scratch heeft opgebouwd. Met zijn expertise slagen we erin ook de grootste technische uitdagingen voor onze dealers tot een goed einde te brengen.

Tim, purchasing & product management

Als begenadigd renner en echte materiaal guru, staat Tim garant dat Codagex steeds de laatste nieuwigheden en innovaties in de wielerwereld kent, analyseert en test.

Ursula, business intelligence

Ook in de fietsenwereld is data van essentieel belang om grote stappen vooruit te kunnen zetten. Ursula kan als het ware als de Codagex Performance Manager worden gezien. Zij verrijkt het team van inzichten en trends vanuit onze data ... want over een kristallen bol beschikken we helaas (nog) niet.

Vera, purchasing & finance management

Een legende in de wielerindustrie die niet alleen de groei in de industrie heeft meegemaakt maar deze grotendeels ook zelf heeft bepaald doorheen de jaren. Niet alleen een legende, maar ook een steunpilaar binnen Codagex in Aankoop; Product Management en Finance.

Wendy, administration

Administratieve duizendpoot die er ook voor zorgt dat het team de focus kan behouden op de kernactiviteiten; namelijk merken en dealers doen groeien. Tevens zorgt ze er ook steevast voor dat het team en onze dealers niets te kort komen op Codagex.

Wim, logistics

Vrolijke spring-in-het-veld in onze magazijnen met een gouden hart. Behendig spurt hij dagelijks door de stock om de orderverwerking efficiënt te laten verlopen. Over zijn muzieksmaak valt nog wel eens te twisten.

Wil jij ook deel uitmaken van ons wielergekke team?

Neem snel contact met ons op en wie weet hebben we bij Codagex de job van je leven?

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten